Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děti potřebují povinnosti, protože se jejich plněním přibližují dospělým, mohou na sebe být pyšné, že něco dokázaly, že mají své pevné místo v komunitě pojištěné tím, že jejich služba je potřebná a svým způsobem nenahraditelná, dodává jim váhu.

Povinnost ale nemůže být dobrovolná - pak to není povinnost.

Vynesení koše jste vzala za špatný konec, zapomněla jste na osobní příklad a pozitivní motivaci.

0 0
možnosti

Znám několik rodin, po jejichž dětech se také nevyžadovala žádná pomoc v domácnosti. Buďte si jistá, že z nich nevyrostli svobodní a tvořiví lidé s přirozeným smyslem pro zodpovědnost. Ale nesamostatní lemplové závislí na svých rodičích a svých slabostech

1 0
možnosti

A hodláte své děti učit doma, nebo má i paní učitelka čekat, až se jim zachce psát či počítat (učitelku nahraď šéfem atd.)?

2 0
možnosti
Foto

Škola je vězení. Tak to cítí každé dítě. Přesto může být učení tou nejbáječnější činností v jejich životě. Stačí, když bude svobodné.

0 2
možnosti

Děti se vychovávají prací.

1 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1674x
Miluju svobodu, Pipi Dlouhou punčochu, cestování a zmrzlinu. Jsem taky matka tří dětí (2002, 2008 a 2019), propagátorka unschoolingu, sebeřízeného vzdělávání, dobrovolnosti a informovanosti v oblasti práv dětí a rodičů ve vzdělávání. Píšu blog s názvem DĚTI JSOU TAKY LIDI, od roku 2012 se podílím na rozvoji iniciativy SvobodaUčení.cz, natáčím videa, přednáším a beseduju.

Seznam rubrik