Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Zákaz používání mobilů ve školách nazývat zvěrstvem!?!? Jaké nenapravitelné škody může tohle neuvěřitelně kruté opatření napáchat na duši dítěte :-/ 8-o ;-(

1 0
možnosti
Foto

Je to smutné a je škoda, že stát vehementně brání zakládání svobodných škol jako jsou školy Sudbury Valley, nebo i jiné školy jako například založil Elon Musk. https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/elon-musk-spacex-skola-umela-inteligence-ad-astra.A180626_162333_eko-zahranicni_mato

Myslím si, že stát by měl umožnit konkurenci ke všem jeho službám.

0 0
možnosti
ZS

Autorka blogu nelká nad nemožností založení svobodné školy, ale nad zákazem mobilů. A to je poněkud rozdíl.

Pokud vím, tak u nás základní školy jiného typu, např. waldorfské či montessori, existují a pokud lze založit takovou školu, tak jistě lze i jinou.

1 0
možnosti

Tento článek působí jako pilotní díl k připravovanému seriálu Analfabet.

A nebo jiná civilizace?

3 0
možnosti
Foto

To je tím, že nevidíte v tom školním otroctví nic divného, protože vlastně ani nic jiného neznáte.

V historii lidské společnosti to tak vždy chodilo. Nejdříve přišli ti první, ti divní, kteří říkali, že tohle násilí, (otroctví, nevolnictví.....atd) je špatné a ti druzí jim vyčítali, že útočí na podstatu společnosti, až nakonec to přesvědčení, že tohle násilí není dobré, převládlo a svět se pak změnil.

1 4
možnosti
IZ

Nesmysl. Škola změnit jde, je plno jiných věcí které jsou dány a změnit Nesmysl. Škola změnit jde, je plno jiných věcí které jsou dány a změnit nejdou, a ovlivní váš život a často mnohem víc. Svoboda je v podstatě chiméra, přání, něco co neexistuje. Tolik věcí v životě nemůžeme ovlivnit... A pokud to nevíte, existuje i domácí vzdělávání, docházet do školy vůbec nemusíte., musíme je také přijmout, a ovlivní váš život často mnohem víc. Svoboda je v podstatě chiméra, přání, něco co neexistuje. Tolik věcí v životě nemůžeme ovlivnit... A pokud to nevíte, existuje i domácí vzdělávání, docházet do školy vůbec nemusíte. Já možnost chodit do školy považuju naopak za privilegium. Vaše představa mi přijde omezená a hloupá, samozřejmě, je to vaše právo, vaše pocity ohledně vzdělávání ale nesdílím.

1 0
možnosti
Foto

Ne násilí, zůstane vždy násilím, ať už ho zabalíte do jakého chcete pozlátka a budete si myslet, že něco měníte. Ne v tomto se škola nemůže změnit.

0 1
možnosti
PB

...... sem tu devítiletku před půl stoletím zažil bez mobilů, takže si to představit umím,- ale že bych tenkrát nějak výrazně trpěl nesvobodou(?) či jinak těžce strádal(?),- to opravdu nééé;-)!,- ....... osobně bych do tej novely ešče zakomponoval "rákosku", ale to už by na Vás bylo asi privela!

10 0
možnosti
Foto

Svoje děti si vychovávejte klidně podle svých zvrácených nápadů, ale cizí děti nechte na pokoji. To, že vy máte potřebu natruc dělat všechno jiné, než dělají ostatní, ještě neznamená, že je to ta jediná pravda. Hlásáte svobodu? Tak se toho držte a nechte ostatní, aby taky svůj život svobodně řešili...

9 0
možnosti
Foto

To je přesně to co svobodní lidé chtějí. Vychovávat a vzdělávat si své děti po svém a zcela jistě nikomu nechtějí bránit dávat své děti do státních škol. Jenže to bohužel nejde, protože zákon. Hloupý zákon.

1 0
možnosti
PV

P31a61v73e96l 24V60é46b24r

1. 7. 2020 12:20

Snad jediným důvodem, proč je druh Homo Sapiens tak úspěšným je jeho schopnost předávat své zkušenosti (a to nejen zkušenosti rodičů, ale i zkušenosti jiných, často velmi vzdálených, či už nežijících) svým potomkům. Tento proces se uskutečňuje ve škole a je vrcholně důležitým pro další přežití. Bez něho společnost sklouzává zpět do pravěku, kdy rozhodující nejsou znalosti, ale síla svalů, kdy nemyslící, leč silný tupec vede. Příkladů pro tuto tendenci máme mnoho i ve svém okolí, jen se o nich nesmí psát.

A ta v Indii posvátná autorka chce školu zrušit. Pláče nad tím, že dítě chodí do školy-vezení. Já zase chodil (teď už ne, jsem v důchodu) do zaměstnání, kterému jsem věnoval delší část dne, než nebohé dítko a kterému jsem věnoval mnohem víc let, než to zmiňované robátko. No a co? Takový je život a necítím to jako křivdu.

6 0
možnosti
Foto

Víte jaký je rozdíl mezi dobrovolností, například chodit do zaměstnání a donucení, například jít na vojnu, nebo i do té školy ? To, že někteří to jako újmu nevnímají přece neopravňuje aby se toto násilí aplikovalo na lidi, kteří to jako újmu vnímají.

0 0
možnosti
AT

No já nevím .... byla jste někdy v posledních letech ve škole? Srovnání učitelů s bachaři s neomezenou mocí a dětí s chudáky vězni bez práv a svobody je směšné.

13 0
možnosti
Foto

Pane Bože, do čeho jsi to duši dal8-o

7 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1674x
Miluju svobodu, Pipi Dlouhou punčochu, cestování a zmrzlinu. Jsem taky matka tří dětí (2002, 2008 a 2019), propagátorka unschoolingu, sebeřízeného vzdělávání, dobrovolnosti a informovanosti v oblasti práv dětí a rodičů ve vzdělávání. Píšu blog s názvem DĚTI JSOU TAKY LIDI, od roku 2012 se podílím na rozvoji iniciativy SvobodaUčení.cz, natáčím videa, přednáším a beseduju.

Seznam rubrik