Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

A co byste teda navrhovala? Pokud se děti mají něčemu naučit, měl by být ve třídě klid. Už J.A.Komenský říkal, že škola bez kázně je jako mlýn bez vody. Komu se to nelíbí, má dneska možnosti si učit děti doma sám. Poud nemá problém, za co bude další měsíc žít... Ostatní lidi prostě musí děti vychovat tak, aby je mohli po dobu své výdělečné doby odložit do školy.

Píšete, že jste ze školství odešla. Proč? Proč jste se ani nepokusita o jeho nápravu? Klidně jste mohla nechat 30 dětí, aby si dělaly co chtěly, měla jste je zaujmout nějakou činností, ani to jste nedokázala? Víte, ono se to krásně kecá. Třeba do okamžiku, kdy se vám nějaké dítě zraní nebo něco rozbije. Kdo půjde s dítětem k lékaři? Jak zranění vysvětlíte rodičům? Co když je to zranění vážnější, kdo bude s dítětem doma (a kvůli vaší neschopnosti ohlídat 30 dětí si nemůže vydělávat na živobytí). Kdo nahradí rozbitou věc?

Kecy, kecy, kecy...

2 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1674x
Miluju svobodu, Pipi Dlouhou punčochu, cestování a zmrzlinu. Jsem taky matka tří dětí (2002, 2008 a 2019), propagátorka unschoolingu, sebeřízeného vzdělávání, dobrovolnosti a informovanosti v oblasti práv dětí a rodičů ve vzdělávání. Píšu blog s názvem DĚTI JSOU TAKY LIDI, od roku 2012 se podílím na rozvoji iniciativy SvobodaUčení.cz, natáčím videa, přednáším a beseduju.

Seznam rubrik