Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ES

Děti vzdělávané doma by musely doma mít relativně slušně vzdělaného rodiče, který by nechodil do zaměstnání a smířil by se s úbytkem vlastních společenských vazeb a jistým stereotypem - učení ho totiž potřebuje, ledaže máte doma malého génia bažícího po poznání.

Domácí vzdělávání, guvernantky, preceptory a domácí výuku hojně popisují autoři 19. století. Nevidím na tom nic pro dítě přitažlivého (je ovšem pravda, že lépe být sám doma, než s několika nevzdělavatelnými, nevychovanými a nedotknutelnými v inkluzivní třídě).

1 1
možnosti
Foto

Neexistuje jediný správný způsob vzdělávání a proto je důležité, aby lidé měli možnost objevovat ty správné způsoby pro své vlastní děti. Základem je samozřejmě zrušení povinné školní docházky.

3 1
možnosti
Foto

Vždy, když někomu vysvětluji zbytečnost povinné školní docházky, narážím na indoktrinaci posluchače naším systémem.

Každý se hrozí zblbnutí obyvatelstva, jako kdybych navrhoval zákaz vzdělávání. Já přitom navrhuji zrušení povinnosti zavedené nevolenou císařovnou pro své poddané.8-o

Ať se zachová přístup ke vzdělání pro všechny, není však důvod k povinnosti chodit do školy a učit se podle jednotných vzdělávacích osnov.

Realita je taková, že většina dětí dosahuje maturity i když je nepovinná. Je tudíž zřejmé, že debilizace obyvatelstva následkem větší svobody nehrozí.

3 0
možnosti
PB

..... no vony tu povinnost chodit do školy někeří naši spoluobčani úspěšně bojkotujou po generace a tady bych si dovolil s Váma o hrozící debilizaci obyvatelstva polemizovat ;-)!

1 1
možnosti
MM

Cílem veřejného vzdělávání není: „...naplnit mladé jedince našeho druhu vědomostmi a probudit jejich inteligenci... Nic nemůže být vzdáleno od pravdy. Cílem... je jednoduše snížit co nejvíce jedinců na stejnou bezpečnou úroveň, vychovat a vycvičit standardizované občany, potlačit nesouhlas a originalitu. To je jeho cílem ve Spojených státech... a to je jeho cílem všude jinde.“ H.L. Mencken, The American Mercury - duben 1924

5 1
možnosti
BK

Je v tom velká pravdaR^V. Obávám se ale, že realizace není vždy úplně možná..... Děkuji za velmi pěkný blog:-).

2 0
možnosti
Foto

víte, kolik je v této republice rodin, které nejsou schopny zajistit domácí vzdělávání?

Co s tím chcete dělat???

1 1
možnosti
Foto

P.S. a některé nedokážou ani děti do školy posílat

0 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1674x
Miluju svobodu, Pipi Dlouhou punčochu, cestování a zmrzlinu. Jsem taky matka tří dětí (2002, 2008 a 2019), propagátorka unschoolingu, sebeřízeného vzdělávání, dobrovolnosti a informovanosti v oblasti práv dětí a rodičů ve vzdělávání. Píšu blog s názvem DĚTI JSOU TAKY LIDI, od roku 2012 se podílím na rozvoji iniciativy SvobodaUčení.cz, natáčím videa, přednáším a beseduju.

Seznam rubrik