Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vždy, když někomu vysvětluji zbytečnost povinné školní docházky, narážím na indoktrinaci posluchače naším systémem.

Každý se hrozí zblbnutí obyvatelstva, jako kdybych navrhoval zákaz vzdělávání. Já přitom navrhuji zrušení povinnosti zavedené nevolenou císařovnou pro své poddané.8-o

Ať se zachová přístup ke vzdělání pro všechny, není však důvod k povinnosti chodit do školy a učit se podle jednotných vzdělávacích osnov.

Realita je taková, že většina dětí dosahuje maturity i když je nepovinná. Je tudíž zřejmé, že debilizace obyvatelstva následkem větší svobody nehrozí.

3 0
možnosti

..... no vony tu povinnost chodit do školy někeří naši spoluobčani úspěšně bojkotujou po generace a tady bych si dovolil s Váma o hrozící debilizaci obyvatelstva polemizovat ;-)!

1 1
možnosti
Foto

Ale proč to nepatrné procento nutit násilím chodit do školy ?

Oni se stejně nic naučit nechtějí, Ti už debilní jsou a škola na tom nic nezmění.

1 0
možnosti

.... tak v tomto směru máme jasnoR^, ale vono tech aspektů spojených se vzděláváním (a výchovou!) na škole je víc,- asi ten nejpodstatnější vidím v tom, že ne každá rodina je natolik ekonomicky silná aby si mohla dovolit privátního kantora a ne každá rodina oplývá takovým zázemím, vzděláním a intelektuální úrovní, aby se na domácí výuce mohla sama podílet .....

0 0
možnosti
Foto

Jak jsem psal výše:

"Ať se zachová přístup ke vzdělání pro všechny, není však důvod k povinnosti chodit do školy a učit se podle jednotných vzdělávacích osnov."

1 0
možnosti

..... šel bych na kompromis !,- povinnost se vzdělávat (vyplývající ze zákona!),- tedy chodit do školy, do soukromé školy, umělecké školy, speciální školy, jazykové školy, zahraniční školy, event. domácí výuka atd.atd. bych ponechal, však osnovy si každá vzdělávací instituce stanoví podle svého zaměření, zájmů, priorit a specializací tak, aby bylo možné po základním vzdělání bez problémů navázat na vyšší stupeň vzdělání ! (od současné praxe se to moc neliší ale vypilovat sa to dá)

0 0
možnosti

Debilní nejsou, jenom líní a vychcaní.

0 0
možnosti

omylem jsem klikla dřív, než jsem dočetla celé :( Souhlasím pouze s tím, že není dobré někoho nutit! Nikoho!

Ale to, že je někdo jiný (každý jsme nějakým způsobem "jiný"), neznamená, že ho máme právo nazývat debilní, či ho jinak urážet. Kdyby si každý raději zametl před svým prahem.....Kdo uráží druhé, zřejmě má nějak problém sám....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS