Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dítě potřebuje především lásku, ale také mantinely. Obojí by mu měli dávat především jeho RODIČE.

1 0
možnosti

Ono se to sice říkalo o lásce, ale je to i s výchovou dětí - na každý hudební nástroj se hraje jinak. Měla jsem tři syny a každý byl úplně jiný. Mám čtyři vnučky a u těch dvou nejmladších je rozdíl obzvlášť velký. Ve vzhledu, povaze i v zájmech. Myslím, že to přirovnání k hudebním nástrojům je výstižné a že Vy se mýlíte.

0 0
možnosti
Foto

Násilí je nevyzpytatelné. Někoho ohne, někoho přinutí vzdorovat, někoho nepoškodí v někom vyvolá nenávist a zlobu. Každému dá ale informaci, že násilí je snadný prostředek, který umí donutit každého k tomu co násilník chce. Že v tom není dobrovolnost už není tak rozhodující, protože na tu se v současné době nehraje.

Proto si myslím, že autorka se nemýlí a její cesta výchovy bez násilí a na základě dobrovolnosti je ta správná.

0 0
možnosti
Foto

V Americe běžný pojem `grammar nazi` by se v Evropě IMHO neměl používat. Oni Američani tím slovem `nazi`, což my překládáme asi jako `nácek` označují dle slovníku Merriam-Webster (mimo jiné) "a harshly domineering, dictatorial, or intolerant person", což tady v Evropě IMHO hrůzy nacismu relativizuje a zlehčuje.

0 0
možnosti

Tak jsem se mrkla na FB a stačí k tomu, abych se sem už nepletla do diskuse. Domácí porody, nepovinné očkování atd. Nic pro mě...

2 0
možnosti
Foto

Ani pro mě. R^Napadá mě, jak může mít někdo s takovými názory rozumnou matku - viz začátek toho blogu...

1 0
možnosti

Je to vaše rozhodnutí, jsou to vaše děti. Ale nechtějte svůj model vnutit státu jako jediné možné vzdělávání ostatních.

1 0
možnosti
Foto

Je to přesně naopak. Lidé, kteří jsou nakloněni svobodě se žádným způsobem nechtějí plést do výchovy jiných lidí, kteří to vidí jinak a už vůbec ne skrz stát, protože stát je násilí a tito lidé jsou proti násilí.

0 0
možnosti

Experimenty se lépe dělají na chytrém a zvídavém dítěti. Takové Romové provozují unschooling běžně a na produktivní život je to zrovna nepřipraví. :-)

0 0
možnosti
Foto

Já jsem dostal chuť na čokoládu Milku. Nevíte někdo proč?

0 0
možnosti

Tak nějak si myslím, že kdyby většina matek vychovávala své děti k tomu, aby samý rozhodovaly o svém životě, tak bych měla opravdu o další generaci strach. Dítě ve 14, 15 letech povětšinou nemá představu čemu se věnovat, jaké další vzdělání zvolit, jen málo děti je vyhraněných.

Malé děti potřebují mantinely, jejich mozek ještě neumí vyhodnotit nebezpečí a všechno teprve poznává, neví co je pro něj dobré a co ne, kdybyste nechala na dítěti aby rozhodovalo čím se chce živit, pak by to byl kečup, hranolky a cola...

No, možná vy ne, možná vaše dítě je geniální...

Jako větší by možná zvolily drogy...

Ale co už, podle mě je úplně zbytečná konverzace s takovými "osvicenymi" lidmi...

9 0
možnosti
Foto

Nikdo nikomu přece nebrání, aby ty mantinely nenastavoval. Myslíte si, že jen stát a státní škola umí definovat co je správné a pak správně nastavit mantinely ?

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS