Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak řekla jedna kantorka na srazu po 30 letech: "Děti jsou stejné,ale rodiče jsou děsni....."

2 0
možnosti
Foto

Pardon, "mě", ale to mi svévolně opravil telefon :-) .

1 0
možnosti
Foto

Kéž by si mohli rodiče kteří jsou nespokojeni se školou, učit své děti po celý život sami... Prostě: housky nebo chléb si upeču doma, vzdělám si dítě doma, takže ode mne půjde rovnou do zaměstnání, vzdělané, neunuděné, atd. , to by byla svoboda!

6 1
možnosti

M18i62l20a48n 12B60í37l98e71k

25. 8. 2018 11:02

Tak přinejmenším pro I. stupeň existuje možnost mimoškolní domácí výuky už řadu let - a mám dojem, že i pro II. stupeň už se leccos s trochou papírování dá zařídit...

0 0
možnosti
Foto

Hm, já bych si chtěla v práci vybírat šéfy. To by ty výpovědi lítaly...

2 1
možnosti
Foto

M64a55r75t15i85n 79L72ö46w

25. 8. 2018 9:42

A vy snad nemuzete? Zmenit zamestnavatele nebo zpusob obzivy? Nuti Vas nejaky zakon delat to co delate, tak jak to delate? Vymezuje nejaky zakon pozadavky na lidi kteri Vas smeji zamestnat (5 let pajdaku treba)?

3 0
možnosti

Doufám, že "případ pekař" byla jen nadsázka.

1 0
možnosti

A "Hele, když si ti někteří učitelé stěžují, že je děti neposlouchají, zlobí, nedávají pozor v hodinách, nemůže to být tím, že jsou prostě nevychované, protože matka neschopnost nebo lenost vychovat dítě schovává za moderní volnost ve všem možném?" Mimochodem volnost coby trend ne nepodobný nejnovějším průzkumům o prospěšnosti rohlíků.

Nás ve škole taky řada učitelů nudila. Ale to není důvod být drzý, vyrušovat nebo neposlouchat. V životě si prostě nemůžete vybírat jen to, co vás baví. Dejte vědět, až si budou jednou vaše dítka vybírat svého šéfa. Nebo ve své firmě zavádět výběr šéfa zaměstnanci jako benefit. Rád si počtu.

13 2
možnosti

I sebelepší učitel bude nudnější, než počítačová hra. Kdyby mohly děti dělat jen to, co je baví, tak by byla škola pro učitele báječným místem. Žáci by v čučeli do monitorů, nikdo by nevyrušoval, neměl by drzé poznámky, když je učitel nutí myslet, dokonce by do školy chodili rádi. Nejnebezpečnější část vyučování by byla na konci, když by museli děti šetrně odtrhnout od počítačů tak, aby neublížily sobě ani nikomu kolem, a dopravit je do šatny. A potom by jen učitelé uklidili nepořádek a mohli by v klidu a míru odejít do svých domovů.

6 1
možnosti

Myslel jsem, že dneska si školu, stejně jako pekařství, vybrat můžete. Stejně jako u pekařství jste omezena dostupností, kapacitou atd. Ale třeba v USA se kvůli škole lidé stěhují, a tento jev jsem zaznamenal už i u nás.

Škola je trochu větší instituce, ale představte si, že pekař má zaměstnance, a vy budete chtít chleba od Marušky a ne od Mirka. Jsem zvědavý, co vám na to řekne, jestli vám vyhoví. Pak by byl zcela jistě na místě povzdech "Chudáci pekaři" !!!

Někdo může mít názor, že starý chleba je zdravější, tolik nenadýmá. Kdyby vám někdo toto vnucoval, možná by se vám to nelíbilo. Namítnete třeba, že starý chleba může být plesnivý. Možná by zasáhli hygienici a pekařství s touto filozofií by zavřeli. No a ve školství je to podobné - stát musí garantovat kvalitu, a to některé vámi propagované směry mít nemusí.

3 0
možnosti
Foto

M38a12r31t50i70n 38L89ö31w

25. 8. 2018 9:55

Muzete si vybrat jednu ze skol ktere povinne pecou jen rohliky. Nektere je sypou makem, jine soli ale musi to byt rohlik. Pokud chcete chleb ci croissant mate smulu. Co se tyce te statni garance kvality - zkuste se nad ni opravdu zamyslet. Ne jen ocekavat ze to dela, protoze nekdo by podle Vas mel. Kdy jste naposledy mluvil svabsolventem ZS? Jak dobre Vam pripadal pripraveny pro zivot? V cem mu v tom pomohla skola?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS