Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bože, devče, Vy máte evidentně problém. Škola je pro Vás zdrojem utrpení, ve svých příspěvcích dáváte příklady 40 let staré, tedy ještě z jiného režimu ... Proč nepřidáte i nějaké historky z období Rakouska-Uherska, jek se děti učí latinsky a dostávají rákoskou ? Pokud je tak hrozná škola, kam chodíte, co ji třeba změnit ?

0 0
možnosti

..... Vám rozumím, však nejedná se o celosvětový trend a pokud uvádíte to mizivé procento v USA (cca 300 mil. obyvatel) pak by nebylo od věci zmínit, jaké výkony v rámci domácího vzdělávání dosáhly děti z rodin dělníků, farmářů, černochů z Bronxu event. Komančů v indiánských rezervací. A to je přesně ta společenská "masa", která svým dětem nemůže poskytnout domácí vzdělávání, protože na to zkrátka nemá finance a navíc nedisponuje takovou intelektuální kvalitou, aby dokázala tuto formu vzdělávání sama praktikovat. Ať se nám to líbí nebo nééé,- stávající vzdělávací soustava bude v ČR (i ostatních státech) ještě dlouho neměnná a změnit či vybrousit stávající systém k dokonalosti, je bohužel takřka nemožné,- politický vliv a zadání to v podstatě neumožňuje !

1 0
možnosti
Foto

Ať klidně existují státní školy, ale na druhou stranu, ať stát nevytváří administrativní překážky pro jiné formy vzdělávání. To samozřejmě souvisí i se zrušením povinné školní docházky.

0 0
možnosti

Školství, které existuje v USA a protože je vše co je v USA v dnešní době IN a správné produkuje jednoduché školáky, kteří často ve školách i střílí. Zdá se mi že je to náš vzor. Jinak si ale myslím, že dítě má chodit do školy a být v kolektivu, kdo není s jeho znalostmi ze školy spokojen, tak ať si ho ještě doučuje doma. Valdorské a podobné školy nechápu.

0 0
možnosti
Foto

Pokud nechápete co je to svoboda, pak nemůžete pochopit ani to mimoškolní vzdělávání.

1 0
možnosti

J54a56n 21H29l61e45d13í45k

4. 5. 2017 13:00

domácí tzv "kantor", děcku dá facku za nepozornost, opakuje, čemu nerozumí třeba 50x,-- ve škole vládnou žáci a kanzor je často rád, že se bez úhony vrátil domů, to je obraz socdemo politiky, do zblbnutí mluvit o právech a zcela mlčet o povinnostech

3 0
možnosti
Foto

Nepleťte si domácí výuku s tou státní. Doma se děti učí protože je to baví. Škola je především nástroj k indoktrinaci lidí a děti jí vnímají jako vězení.

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS